Adresgegevens

Top Therapieën
Vaart ZZ 1
7833 AA Nieuw-Amsterdam

T: 0591-555390
E: info@toptherapieen.nl

Willemijn Trip

Ik ben Willemijn Trip. Ik ben geboren in 1979 en samen met mijn vriend Stefan Warmolts en mijn drie kinderen Jort (2009), Dieke (2011) en Rosan (2014) woon ik in Erm.

Samen met André Pat ben ik in juni 2008 de praktijk TOP-Therapieën gestart.


2_thumb1_thumb1.jpgNadat ik mijn studie fysiotherapie heb afgerond in 2001 ben ik direct aan het werk gegaan als fysiotherapeut. Tijdens de opleiding zelf was ik er nog niet heel goed achter of het echt mijn beroep zou zijn, maar toen ik aan het werk was vond ik het erg leuk en interesseerde ik me al snel voor verschillende doelgroepen.

Eerst ben ik begonnen met de trainingscursus van Corefit, met de doelgroepmodule COPD. Ik rolde hier in door de werkplek die ik had, maar werd al snel geboeid door longproblematiek en alles wat daar bij komt kijken. Ik ben me er dus ook in gaan verdiepen en heb ook nog een periode voor het Astmafonds werk gedaan, om mogelijkheden aan te kunnen bieden voor Astma- en COPD patiënten om te gaan bewegen.

Omdat ik het trainen wel heel leuk vond ben ik ook de opleiding Hart in Beweging gaan doen van de Nederlandse Hartstichting. Een hele leuke praktische opleiding, waar heel veel facetten van het trainen met (ex-) hartpatiënten aan bod kwam.

Naast de groepstherapie vond ik het behandelen van patiënten in de behandelkamer (het individuele werk) steeds leuker, maar liep ik regelmatig tegen hiaten in mijn kennis op. Daarom ben ik begonnen met de opleiding Manuele Therapie Maitland. Een hele praktische opleiding, waar ik, omdat ik in aanraking kwam met osteopathie, na 3 jaar mee ben gestopt om osteopathie verder te gaan doen.

Op dit moment zit ik in het laatste jaar (van 5 jaar) osteopathie. Voor meer informatie t.a.v. osteopathie kunt u kijken op www.osteopathie.nl.

Aangezien ik door de kennis die ik van het lichaam had door de opleidingen, linken zag met het mentale deel, ben ik de Present Child Methode gaan doen. Een prachtige methode waarbij ik heb geleerd te vertalen wat een kind met zijn gedrag, zijn moeilijkheden, maar ook zijn gaves wil laten zien aan de ouder. Deze vertaling die eigenlijk op alles van toepassing is, pas ik nu ook toe in mijn werk. In houdingen, bewegingen, bewegingsbeperkingen, in gedrag, in alles zit een symboliek die ons dichterbij onszelf en een kind dichterbij zichzelf kan brengen.

Ook voeding is een deel van mijn werk, nadat ik de sugarchallenge opleiding heb gedaan, kan ik ook dit deel integreren in mijn holistische manier van kijken naar kinderen.

Momenteel behandel ik alleen nog individueel en alleen nog kinderen. Mijn behandeling staat altijd in het teken van wat is de oorzaak van het probleem bij een kind en wat is hier de oplossing voor. Waar is het begonnen, welke keten is aanwezig en welke interventies hebben we nodig om de oorzaak van het probleem op te lossen. Als ik voor mijn gevoel de oorzaak denk te weten, dan leg ik altijd mijn gedachten gang uit.

Vind ik geen oorzaak / of alleen een deel van de oorzaak bij het kind zelf, dan kan ik voorstellen een Present child gesprek samen te hebben. De ouder komt dan alleen en aan de hand van een gesprek, die ik letterlijk type, maak ik een vertaling, die ik samen met de ouder doorneem, om te kijken of de oorzaak van het probleem misschien een spiegel is. Het mooie van deze methode is, is dat wanneer de spiegel gezien is / de kern geraakt is, dat het kind dan direct anders reageert. Vaak zijn er dus heel snelle resultaten.

Als u meer wilt weten over mijn behandeltechniek, of als u wilt weten of ik misschien iets voor uw kind zou kunnen betekenen, u mag altijd het contactformulier invullen, ik zal dan zo spoedig mogelijk reageren!