Adresgegevens

Top Therapieën
Vaart ZZ 1
7833 AA Nieuw-Amsterdam

T: 0591-555390
E: info@toptherapieen.nl

Basiscursus Tekenen is meer!

Geplaatst op: 12-10-2012
Tekenen is meer![/b] door Bauk Zwaan

DSC0593_thumb1.JPG

Aangezien de workshop Kindertekeningen lezen 25 september 2012 erg leuk was, hebben we Bauk Zwaan gevraagd ook de basiscursus Tekenen is meer in Nieuw-Amsterdam te geven!

Dit is een cursus voor mensen die werken met kinderen. Je leert welke vaardigheden aansluiten bij de ontwikkeling van het kind. Je krijgt handvaten om het kind te begeleiden in het proces. Je leert tekeningen lezen, tekenvaardigheden, schildertechnieken en expressievormen, die laagdrempelig zijn om kinderen te stimuleren om zichzelf te ontwikkelen, zodat het zelfvertrouwen wordt vergroot. Je leert te zien welke technieken het kind kunnen helpen, waar dat dat aan kunt zien en hoe je juist dat kunt stimuleren!

De basis van de cursus is de tekentaalontwikkeling. Elke dag lezen we tekeningen en staat er een ander thema centraal, zodat je 'rugzak'gevuld wordt met kennis en vaardigheden passend bij de invalshoek van die dag.

De thema's:

- spelen met golfbeweging, hoe laat ik een kind in beweging komen, spelen met lijnen en kleuren. Tekenen is een taal en die kan je leren gebruiken en verstaan.

- vormgeven aan fantasie, welke oefeningen kan ik aanbieden, zodat kinderen zich leren te begrenzen? Hoe kan ik meer naar buiten treden. Met humor leren tekenen en loskomen van "ik kan het niet".

- Meegaan met de stroom, hoe word ik flexibel en kan ik leren samenwerken? Ik wil leren groeien en bloeien maar hoe moet dat? Schilderen, kleuren, de kunstenaar in jezelf ontdekken.

- Spiegelbeeld tekenen, als hersensynchronisisatie, de linker en rechterhersenhelft willen samenwerken.

Cursusdata: 9 november, 30 november, 11 januari, 1 februari

Prijs inclusief materiaal: 340 euro, 4 dagen, inclusief koffie, thee en soep bij je zelf meegebrachte lunch

Tijd: 10 uur - 15.30 uur

Locatie: Ruumte, Oude-Schoonebekerstraat 11 in Nieuw-Amsterdam

Opgeven via: TOP-Therapieën, info@toptherapieen.nl, 0591-555390

Meer informatie kijk op www.baukzwaan.nl