Adresgegevens

Top Therapieën
Vaart ZZ 1
7833 AA Nieuw-Amsterdam

T: 0591-555390
E: info@toptherapieen.nl

Promotieonderzoek Annelies 'De Fitkids Treadmill Test'

Geplaatst op: 02-11-2012
Annelies is bezig met een (deel)promotieonderzoek voor de opleiding kinderfysiotherapie. Tijdens het promotieonderzoek wordt een nieuwe loopbandtest ontwikkeld die de conditie van kinderen in kaart gaat brengen. Annelies zal binnen die promotieonderzoek van Elles Kotte een deelonderzoek uitvoeren, waarin ze kijkt naar de betrouwbaarheid en validiteit van de nieuw ontwikkelde loopbandtest.

Steeds meer (kinder)fysiotherapeuten willen de fitheid, lichamelijke condite van (chronisch zieke) kinderen en jongeren in kaart brengen. Hiervoor wordt momenteel het Bruce protocol gebruikt. Alleen heeft deze test als grote nadeel dat er getest moet worden met een hellingshoek van 22 graden, waar de meeste praktijken niet over beschikken. Daarom is er nu een loopbandtest ontwikkeld met een hellingshoek van 15 graden, die beter toepasbaar is in de (kinder)fysiotherapeutische praktijk.


Om dit onderzoek te kunnen doen heeft Annelies kinderen nodig van 12, 13 en 14 jaar die een test op de loopband gaan doen.

Als u meer wilt weten hierover kunt u contact met ons opnemen. En als je 12, 13 of 14 bent en ook wel wilt meedoen aan de test kun je ons mailen of bellen!