Adresgegevens

Top Therapieën
Vaart ZZ 1
7833 AA Nieuw-Amsterdam

T: 0591-555390
E: info@toptherapieen.nl

TOP-Oedeemfysiotherapie

Oedeemfysiotherapie wordt toegepast bij patiënten met een toename van vocht in het lichaam. Dit veroorzaakt pijn, een zwaar of strak gevoel of vermoeidheid. Oedeem kan verschillende oorzaken hebben:

- Niet goed functionerende bloed- en lymfevaten
- Behandeling na kanker, operatie of bestraling
- Na verwijdering van lymfeknopen in lies of oksel
- Na ongeval, ziekte of stress
- Na operatieve behandeling

Bovenstaande klachten kunnen resulteren in vochtophopingen in het lichaam. Bijvoorbeeld 'dikke benen' of een oedeemarm. Oedeemfysiotherapeut Lotte Gonkel is opgeleid in het behandelen van oedeem. In veel gevallen zal de behandeling oedeem en de bijbehorende klachten verminderen.

Behandeling
Lotte is opgeleid volgens de Australische methode. In tegenstelling tot de andere behandelmethoden wordt er gestart met het activeren van het diepere lymfesysteem, gevolgd door het legen van het aangedane gebied via dit diepe systeem. Dit zorgt voor een complete activering van het lymfesysteem.

De therapie bestaat uit manuele lymfedrainage, oefentherapie, compressie door middel van zwachtels, huidverzorging en een advies over leefregels. U leert specifieke ademhalingstechnieken, drainagehandgrepen en oefeningen om bij uzelf het lymfesysteem te activeren. U kunt thuis aan de slag op de momenten dat het u uitkomt. Indien noodzakelijk wordt geadviseerd gebruik te maken van een kous.